Zázvorový sirup

Určitě to znáte když začne podzim tak se o nás pokouší nachlazení nebo chřipka a jako prevence je skvělý zázvor. Nemusíte ho použít jen na čaj, ale můžete si vyrobit sirup který můžete pít jen tak s vodou nebo jako horký nápoj. A v lednici vám vydrží i několik měsíců. :) 


Recept: Na zhruba litr sirupu budete potřebovat: 0,5 kg čerstvého zázvoru, 0,5 L cit. šťávy, 0,5 kg cukru, kůru ze dvou citronů ( prosím jedině bio, jinak se dá už i koupit přímo cit. kůra), 10 hřebíčků, 4 kousky badyanu, 5 kousků skořice, 2 čajové lžičky kardamonu, půl čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku. Pokud chcete přidejte 5 větviček čerstvé máty. To vše zalijeme 1 litrem vody a mícháme než se nám cukr rozpustí. Potom necháme dva dny stát při pokojové teplotě, pak scedíme a dáme do lednice. Nebo zahřejeme na 60 až 70 stupňů a tak udržujeme 2 hodiny. Poté přecedíme a dáme do lednice. :) 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky