Boršč

Ahoj copak rádi jíte v zimě ? Já jedu hlavně na polévkách a tak jsem si uvařila Boršč a asi jsem se zamilovala. :) 


Recept: Na velký hrnec.
1 obří červená řepa nebo dvě středně velké, 1 větší mrkev, 5 brambor, 1 kysané zelí ( cca 250 g ), zhruba 190g rajského protlaku, řepkový olej, zeleninový vývar, cibule, 4 stroužky česneku, cukr, sůl, kmín, pepř, majoránka, bobkový list, nové koření.

Postup:
Na oleji usmažíme cibuli do zlatova, přidáme rajský protlak a na hrubo nastrouhanou řepu a mrkev. Zalijeme zeleninovým vývarem. přidáme bobkový list, kmín a nové koření. vaříme 20 minut, pak přidáme vymačkané kysané zelí a vaříme zhruba ještě hodinu, než zelenina změkne. Brambory nakrájíme na kostky a bud je uvaříte zvlášť a nebo přihodíte rovnou do polévky uvařit. Potom dochutíme česnekem, solí, pepřem, troškou cukru a majoránkou. a je hotovo. :) 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky