Rebarborový koláč

Těsto: 3 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek rost. mléka, 6 lžic rostlinného másla, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 1 a půl lžíce čerstvého droždí, 2 a půl lžíce rozemletých chia semínek.
Drobenka: polohrubá mouka, cukr a rostlinné máslo. Bohužel přesné poměry vám neřeknu dělám jí vždycky od oka ale výhoda je že se dá vždy něco z ingrediencí přidat, já jí dělám vždycky měkčí. :)
Postup: Chia semínka namočíme s 5 lžícemi rost. mléka, rost. máslo si rozpustíme, zaděláme kvásek: rost. mléko zahřejeme dáme trochu cukru a droždí. Mezitím si do mísy dáme mouku, cukr a van. cukr. Přidáme chia gel, máslo a kvásek a vypracujeme tužší těsto a dáme na hodinu kynout. Těsto rozprostřeme na plech posypeme rebarborou a drobenkou. Já ho pekla na 180 stupňů 20 minut.
Vždy mi to výjde na dva plechy ale pokud chcete mít hrubší těsto tak postačí jeden plech. :) 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky