Placičky z kyselého zelí
Kyselé zelí je velice zdravé, díky kvasnému procesu. Dá se připravit různými způsoby. Já ho nejčastěji dusím, nebo orestuju na cibulce. tentokrát jsem se rozhodla pro placičky.
1 Kysané zelí, 2 česneky, 1 cibule, olej, kmín, pepř, sůl, 2 lžičky cukru, hladká mouka, 1 lžíce lněných semínek.
Na oleji si orestujeme cibuli, dáme do mísy k tomu přidáme vymačkané překrájené kys. zelí a 3 lžíce nálevu ( ze zelí). Lněné semínka ( rozmixované a namočené v trošce vody ), přidáme koření a mouku, uděláme těsto které se dá tvarovat rukama na placičky.A pak už jen smažíme.
Kaše je klasika brambory a mrkev uvaříme a rozštoucháme s troškou rost. másla a rostlinným mlékem nebo vodou :)