Sladký bochník

Tento chlebík chutná jako vánočka a je skvělý, naprosto ho zbožnuju. 

1 lžíce lněných semínek ( nameleme a namočíme se 4 lžícemi rost. mléka ), 20g rostlinného másla nebo oleje, 200 ml rost. mléka, 1 čajová lžička soli, 3 polévkové lžíce cukru, 300 g hl. mouky, 60g polohrubé mouky, 1,5 čajové lžičky sušeného droždí, 100g brusinek nebo hrozinek ( namočíme v rumu), 100g oříšků.

Postup: Já ho pekla v domácí pekárně ale jde to samozřejmě i v troubě. Těsto si vypracujeme a necháme hodinu kynout, nejlépe už ve formě v které chceme péct. Pečeme na zhruba 180 stupňů ( podotýkám že každý máme jinou troubu a každá peče jinak ) 45 minut. :)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky